Huisartsen kunnen recepten nu elektronisch versturen

Home > Huisartsen kunnen recepten nu elektronisch versturen

Fundashon Mariadal en de Huisartsenvereniging Bonaire hebben een overeenkomst getekend om elektronisch receptenverkeer mogelijk te maken. Dit is een grote stap vooruit voor de service en veiligheid van de farmaceutische zorg op Bonaire.

Huisartsen kunnen met een druk op de knop hun recepten elektronisch naar de botikas van Mariadal versturen. Patiënten hoeven dus niet meer naar de botika om recepten in te leveren. Nadat het recept door de apotheek is ontvangen, worden de geneesmiddelen klaargelegd en kunnen ze de volgende werkdag na 15.00 uur worden opgehaald. Dit scheelt de patiënt wachttijd.

Centro Medico Central (CMC) en Bonaire Medical Center (BMC), samen met de specialisten van Mariadal, waren enkele van de eerste die deze methode adopteerden. Echter, met de recente uitbreiding is deze service nu toegankelijk voor alle huisartspraktijken op het eiland. De implementatie van dit project is zorgvuldig voorbereid door een werkgroep bestaande uit huisartsen, leden van Primary Care Caribbean, apothekers van zowel Botika Sabana als Mariadal, en de ICT-afdeling van Mariadal.

Eind dit jaar zal ook het track and trace systeem in werking treden. Dit geeft de botikas de mogelijkheid om een e-mail of SMS te sturen naar patiënten als de medicatie klaarligt.