Radiologie

Home > Radiologie

Voor een goede diagnose of behandeling is vaak aanvullend onderzoek nodig door de afdeling Radiologie. Met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) kunnen we alle delen van het lichaam in beeld brengen. Een radioloog beoordeelt de beelden. Uw medisch specialist bespreekt de uitslag met u.

Lees meer hier onder.

Over Radiologie

Soms is voor een goede diagnose of behandeling onderzoek nodig door de afdeling Radiologie. Met röntgenstraling, geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI) kunnen we alle delen van het lichaam in beeld brengen. Een radioloog beoordeelt de beelden. Uw medisch specialist bespreekt de uitslag met u.

Onderzoek

  • CT-scan
  • Echografie
  • Mammografie
  • MRI-scan

Contact

De afdeling is op werkdagen tussen 8:00 uur en 15:00uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer (+599) 715-8900 tst. 1640

Afspraak maken

De afdeling is op werkdagen tussen 8:00 uur en 15:00uur.

Patienten moeten altijd langskomen met de aanvraag om de juiste afspraak en voorbereiding te krijgen

Onderzoek

Tijdens het onderzoek krijgt u begeleiding van een MMB-er (medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige). Vaak moet u zich voor het onderzoek deels uitkleden. Onze medewerker brengt u dan naar een kleedkamer en vertelt u welke kledingstukken u uit moet doen. Daarna brengt de MMB-er u naar de onderzoeksruimte. We hebben verschillende onderzoeksruimten voor de verschillende onderzoeken en maken gebruik van de modernste apparatuur. In de folders over de verschillende onderzoeken leest u hoe u zich kunt voorbereiden op het onderzoek en hoe het onderzoek verloopt.

radiologie-bonaire-2