FM Academy

Home > FM Academy

Onze gezondheidszorg in ontwikkeling

Fundashon Mariadal Academy (FM Academy) verzorgt beroepsopleidingen, scholingen en trainingen voor de gezondheidszorg. Door te investeren in de kennis van onze mensen bouwen wij aan onze eigen gezondheidszorg voor en van Bonaire. Door zelf zorgprofessionals op te leiden en bij te scholen verhogen we de kwaliteit en duurzaamheid van de gezondheidszorg op ons eiland.

Primair voorziet FM Academy in de opleidingsvragen van Fundashon Mariadal. Daarnaast bieden we zorg gerelateerde scholingen aan voor andere maatschappelijke organisaties en instellingen. In regionaal verband stemmen we ons opleidingsaanbod af met zorginstellingen en opleidingscentra op Aruba, Curaçao, St. Maarten, Saba en St. Eustatius.

Prestatieversterkend MBO onderwijs

In september 2006 is FM Academy officieel van start gegaan met het centraal opleiden van student verpleegkundigen en ziekenverzorgenden voor de gezondheidszorg. Een samenwerking met Instituto pa Formashon den Enfermeria (I.F.E.) maakte het mogelijk om zelf leerlingen op Bonaire op te leiden tot Verzorgende Niveau 3 en Verpleegkundige Niveau 4.

In 2011 is FM Academy een nauwe samenwerking aangegaan met ROC-Top in Nederland. ROC Top (Regionaal Onderwijs Centrum: Theorie ontmoet praktijk) staat voor kleinschalig MBO onderwijs met ruimte voor persoonlijke aandacht. De niveau 3 en 4 opleidingen van FM Academy worden verzorgd aan de hand van het ROC-Top opleidingsplan.

Voor FM Academy betekent deze samenwerking dat het onderwijssysteem sinds 2016 is overgegaan van modulair naar de nieuwste kwalificatiestructuur (HKS). Hoewel de samenwerking met ROC Top nog altijd voortduurt worden vanaf medio 2018 de MBO niveau 3 en niveau 4 opleidingen geheel op eigen naam door FM Academy verzorgd.

In de kwalificatiestructuur voor onze opleidingen bestaat een kwalificatiedossier uit een basisdeel en profieldelen. Een basisdeel en een profieldeel samen vormt de kwalificatie. Keuzedelen zijn de ‘plus’ op de kwalificatie en maken de opleiding compleet.

Over onderwijs en groei

FM Academy wil een actieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame gezondheidszorg op Bonaire. Professionalisering van de medewerkers, innovatie in onderwijsontwikkeling en vernieuwing van het opleidingsaanbod heeft daarom onze voortdurende aandacht. Zo ontwikkelt FM Academy zich tot de spil van kwalitatief hoogwaardige opleidingen en bijscholingen, die beantwoorden aan de behoeften van de gezondheidszorg op Bonaire en de groei van zorgprofessionals bij Fundashon Mariadal.

Wil je meer weten?

Wil je meer algemene informatie opvragen over de opleiding tot ziekenverzorgende en verpleegkundige, dan kun je contact opnemen met het secretariaat van FM Academy.

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op.

Telefoonnummer: (+)599 715-8900 tst. 1157
E-mailadres: opleiding@fundashonmariadal.org