Bewustwordingsmaand hiv/aids

Home > Bewustwordingsmaand hiv/aids

Binnenkort begint de hiv/aids bewustwordingsmaand, een maand vol informatie en activiteiten. Deze maand staat in het teken van het vergroten van bewustzijn, kennisverspreiding en het bevorderen van begrip en solidariteit over HIV/AIDS binnen onze gemeenschap. De afdeling Infectiepoli van Fundashon Mariadal samen met EQ Bonaire en de GGD Bonaire organiseren een reeks informatieve- en bewustwordingsactiviteiten. Op 1 december is het Wereld Aids Dag met als thema ‘Let communities lead’.

Op Wereld Aids Dag 2023 staat de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids.

Hoogtepunten van deze bewustwordingsmaand zijn:

  • Start hiv/aids maand; een campagne met bulletins en updates via diverse media.
  • Presentatie van de hiv-campagne; een uitgebreide presentatie aan de gemeenschap over het doel en de noodzaak van de campagne.
  • Klinische lessen. Gericht op het vergroten van de kennis en vaardigheden van zorgprofessionals in de omgang met hiv/aids.
  • Gezondheidsmarkt. Een evenement waar zorgprofessionals van verschillende specialismen informatie zullen verstrekken aan het publiek.
  • Zorgconferentie. Een interactieve conferentie waar zorgmedewerkers informatie over hiv met elkaar zullen uitwisselen.
  • Speurtocht voor gezondheidsbewustzijn. Een evenement gericht op het bevorderen van gezondheidsbewustzijn via een interactieve speurtocht.

De organisatoren moedigen iedereen aan om deel te nemen aan deze activiteiten en samen te werken om een ondersteunende en geïnformeerde gemeenschap te creëren. Meer details over elke activiteit, inclusief data, tijden en locaties, zullen in de komende dagen worden gedeeld. Laten we samenwerken om een verschil te maken en bij te dragen aan een wereld waarin kennis en begrip van hiv/aids groeit.