Tijdelijke wijziging openingstijden Botika FM en Botika Rincon en nieuwe ontwikkelingen binnen de apotheek

Home > Tijdelijke wijziging openingstijden Botika FM en Botika Rincon en nieuwe ontwikkelingen binnen de apotheek

Fundashon Mariadal wil graag de bevolking van Bonaire informeren over enkele belangrijke updates met betrekking tot de openingstijden van de apotheken en nieuwe ontwikkelingen binnen onze dienstverlening.

Tijdelijke wijziging openingstijden:

Met het oog op het welzijn van ons personeel en om hen de gelegenheid te geven van een welverdiende vakantie te genieten, hebben we besloten om in de maand augustus tijdelijke wijzigingen aan te brengen in de openingstijden van Botika FM en Botika Rincon. Deze wijzigingen gaan in vanaf 31 juli 2023.

Nieuwe tijdelijke openingstijden Botika FM vanaf 31 juli:

  • Maandag t/m vrijdag: 8:30 – 17:30 (doorlopend geopend, geen middagpauze)
  • Zaterdag: 14:00 – 18:00 (Alleen voor spoedrecepten van Huisartsenpost en Spoedeisende hulp)
  • Zondag en feestdagen: Stand-by voor Huisartsenpost en Spoedeisende hulp

Nieuwe tijdelijke openingstijden Botika Rincon vanaf 31 juli:

  • Maandag t/m vrijdag: 9:00 – 11:30

Tijdens deze periode blijft Botika Rincon de bezorgservice aanbieden, waardoor recepten bij cliënten kunnen worden afgeleverd.

Elektronisch voorschrijfsysteem:

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we zijn gestart met een pilotproject om recepten van huisartsen elektronisch naar de apotheek te laten sturen. Dit betekent dat patiënten van Bonaire Medical Center en Centro Medico Central niet langer fysiek het recept naar de apotheek hoeven te brengen. Met dit nieuwe systeem kan het proces aanzienlijk sneller verlopen, vooral wanneer de apotheek het recept van tevoren ontvangt en kan verwerken.

Voor patiënten van Bonaire Medical Center en Centro Medico Central worden herhaalrecepten de dag na verzending vanaf 15:00 uur klaargelegd bij de afhaalbalie (C). Spoedrecepten kunnen naar de apotheek worden gebracht, waar deze mogelijk al klaarstaan of direct worden klaargemaakt (A). Ons doel is om deze service op korte termijn beschikbaar te maken voor alle andere huisartsen op Bonaire.

Opleiding:

Het tekort aan apothekersassistenten in de regio blijft een zorg. Daarom zijn we bij FM Academy bezig met het inwerken van (farmaceutisch) medewerkers, zodat we in 2024 kunnen starten met een opleiding. Het doel is om zelfredzaam te zijn bij het aantrekken van nieuwe collega’s voor de apotheek van Fundashon Mariadal. Dit wordt een belangrijk speerpunt voor ons in de komende periode.
We hopen dat deze updates en wijzigingen in de dienstverlening bijdragen aan een nog betere apotheekervaring voor onze gewaardeerde cliënten.