Contact

Telefoonnummer:    +599 715-8900 ext 1151 of 1157

E-mailadres:  opleiding@fundashonmariadal.org

Opleiding tot verzorgende

Is werken in de gezondheidszorg jouw ambitie? Werk je graag met en voor mensen en ben je geïnteresseerd in hun gezondheid? Lees hier dan verder over de Basisopleiding tot verpleegkundige bij FM Academy.

 

De driejarige opleiding tot ziekenverzorgende wordt gekenmerkt door een curriculum dat helemaal is afgestemd op de ziekenhuispraktijk. De lessen vinden plaats op de FM Academy en worden verzorgd door onze eigen docenten, door professionals uit het ziekenhuis en door professionals voor de ondersteunende vakken. Het praktijkgedeelte doorloop je onder andere bij de thuiszorg en het verpleeghuis Kas di Kuido, maar ook bij de gehandicapten-en kraamzorg. Op deze wijze sluiten theorie en praktijk optimaal op elkaar aan. En doordat je al snel kennis maakt met de praktijk weet je of het beroep echt bij jou past.

 

Deze opleiding is een werken-leren variant . Dat wil zeggen dat je een leerwerkovereenkomst aangaat met FM Academy voor de duur van je opleiding. Een theorieweek wordt afgewisseld met  3-4 weken stage lopen in de praktijk. Je loopt stages en werkt 24 uur per week. Je wordt begeleid door ziekenverzorgenden of door verpleegkundigen van de afdeling waar je stage loopt. Ook is er een mentor aan jouw leerwerktraject verbonden die mede jouw leerproces begeleidt.

 

De basisopleiding tot ziekenverzorgende start elk schooljaar in september. Ben je geïnteresseerd in de opleiding tot ziekenverzorgende, dan kun je vanaf december solliciteren/aanmelden voor een plek in de groep die na de zomer start.

Wil je meer weten over de opleiding ziekenverzorgende bij FM Academy? Klik dan hier voor een filmpje (docent aan het woord) en download de folder Opleiding Ziekenverzorgende Niveau 3 (daarin staat meer specifieke info over opbouw, praktijkgedeelte, toekomstige werkplek, diploma, etc

Toelating

Om voor de Basisopleiding ziekenverzorgende in aanmerking te komen voldoe je aan de volgende eisen:

  • Een minimale leeftijd van 16 jaar
  • Je bent in het bezit van een diploma PKL of een diploma helpende in de zorg (MBO niveau 2)
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen
  • Je kunt voldoen aan de jaarlijkse financiële verplichting voor college- en boekengeld
  • Je hebt een ondertekende leer-arbeidsovereenkomst
_SSG9263

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in de verzorgende opleiding, dan kun je je aanmelden via het inschrijfformulier.

In de folder kun je meer lezen over de selectie en het aannamebeleid.

Wil je meer weten?

Voer a.u.b. uw naam in
Vul alstublieft een bericht in.