Opleiding tot verpleegkundige

Home > FM Academy > Opleiding tot verpleegkundige

Is werken in de gezondheidszorg jouw ambitie? Werk je graag met en voor mensen en ben je geïnteresseerd in hun gezondheid? Lees hier dan verder over de Basisopleiding tot verpleegkundige bij FM Academy.

De vierjarige opleiding tot verpleegkundige wordt gekenmerkt door een curriculum dat helemaal is afgestemd op de ziekenhuispraktijk. De lessen vinden plaats op de FM Academy en worden verzorgd door onze eigen docenten, door professionals uit het ziekenhuis en door professionals voor de ondersteunende vakken. Het praktijkgedeelte doorloop je onder andere bij de Thuiszorg, het verpleeghuis Kas di Kuido en het ziekenhuis Sentebibu. Je loopt in het 3e leerjaar stages op de kraamafdeling, de operatiekamer, de special care en de spoedeisende hulp. Mocht je dat willen, dan kunnen wij ook proberen om één van de stages elders te doen plaatsvinden, bijvoorbeeld bij SGR-Groep Curaçao, psychiatrie Capriles Kliniek en Chirurgie op Aruba HOH.

Op deze wijze sluiten theorie en praktijk optimaal op elkaar aan. En doordat je al snel kennis maakt met de praktijk weet je of het beroep echt bij jou past.

SSG9309-600
SSG9259-1024x681

Deze opleiding is een werken-leren variant . Dat wil zeggen dat je een leerwerkovereenkomst aangaat met FM Academy voor de duur van je opleiding. Een theorieweek wordt afgewisseld met 3-4 weken stage lopen in de praktijk. Je loopt stages ( o.a. zo mogelijk ook een buitenlandse stage) en werkt gemiddeld 24 uur per week. Je wordt begeleid door gediplomeerden van de afdeling waar je stage loopt. Er is een stage coördinator en een mentor aan jouw leerwerktraject verbonden, die mede jouw leerproces begeleidt en coacht in jouw persoonlijke ontwikkeling.

De basisopleiding tot verpleegkundige start elk schooljaar in september. Ben je geïnteresseerd in de verpleegkunde opleiding, dan kun je vanaf december solliciteren/aanmelden voor een plek in de groep die na de zomer start.

Wil je meer weten over de opleiding verpleegkunde bij FM Academy? Klik dan hier voor een filmpje (docent aan het woord) en download de folder Opleiding Verpleegkundige Niveau 4 (daarin staat meer uitgebreide info over opbouw, praktijkgedeelte, toekomstige werkplek, diploma, BIG registratie?, werving en voorselectie etc).

Toelating

Om voor de Basisopleiding verpleegkundige in aanmerking te komen voldoe je aan de volgende eisen:

  • Een minimale leeftijd van 16 jaar
  • Je bent in het bezit van een diploma PKL of een diploma helpende in de zorg (MBO niveau 2)
  • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen
  • Je kunt voldoen aan de jaarlijkse financiële verplichting voor college- en boekengeld
  • Je hebt een ondertekende leer-arbeidsovereenkomst

Inschrijven

Ben je geïnteresseerd in de verpleegkundige opleiding, dan kun je je aanmelden via het inschrijfformulier.

Contact

  • (* Verplicht veld)
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.