De VAR

De VAR

De Verpleegkundige, Verzorgende en Paramedische Adviesraad (VAR) is een onafhankelijk adviesorgaan die de belangen van deze beroepsgroepen vertegenwoordigt binnen Fundashon Mariadal.

Waarom is de VAR zo belangrijk?
Omdat het belangrijk is om gebruik te maken van de kennis en ervaring van Verpleegkundige, Verzorgende en Paramedici die direct met de werkvloer te maken hebben. Zodat er niet óver hen gesproken wordt, maar mét hen.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Neem contact met ons op via e-mail: var@fundashonmariadal.org

Kennismaking met de VAR leden

kim

Kim Gadiot

Mijn naam is Kim Gadiot en ik woon sinds juli 2020 op Bonaire. Ik werk als verpleegkundige met aandachtsgebied oncologie op de polikliniek. Sinds dit jaar volg ik in samenwerking met de Amstel Academie AUMC de opleiding tot oncologieverpleegkundige. Begin 2023 hoop ik die succesvol af te ronden. De keuze om te solliciteren voor de VAR was niet moeilijk, omdat ik er voor de zorg wil zijn, wil innoveren en zeker wil inspireren. Mijn rol binnen de VAR is voorzitter.

lenny

Lenny Albertus

Hi, ik ben Lenny Albertus, ziekenverzorgster, werkzaam op Kas di Kuido afdeling Trinitaria met PG patiënten. Ik woon en werk hier sinds 2019. Hoe ik op Bonaire ben komen wonen en werken is voor mij tot de dag van vandaag een raadsel. Only God knows His plans for my future. Hier heb ik de kans gekregen om mij verder te ontplooien waar dit nodig is. Ik mocht eerst een patient naar Nederland brengen en kon daarna een cursus volgen hoe om te gaan met agressie bij patiënten. Daarnaast heb ik ook een cursus/workshop dementie gevolgd met name frontotemporale dementie. Dit was een leuke leerzame ervaring. De VAR is voor mij een uitdaging om meer te leren, herkennen en bij te dragen in de zorg vooral op dit gebied. Ik ben aangesteld als secretaris voor de VAR, samen met Zulina.

sasha

Sasha-Valesca Maentz

Hallo ik ben Sasha en ik werk sinds 2016 op de verloskamer van Fundashon Mariadal. Ik heb de kans gekregen om intern de vervolgopleiding tot obstetrie verpleegkundige te mogen volgen. En ik mag mij nu O&G verpleegkundige noemen. Na mijn opleiding was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en toen kwam de kans om te solliciteren als VAR lid. Graag wil ik mijn steentje bijdragen aan het verbeteren van de zorg binnen Fundashon Mariadal. Mijn functie binnen de VAR is vice voorzitter, deze functie deel ik samen met Jayen.

jayen

Jayen Jagessar

Hoi, ik ben Jayen Jagessar en werk sinds juni 2015 als Medisch Analist op het laboratorium. Ik keek al uit naar een uitdaging en kwam vacature van VAR tegen. Dit sprak mij zeer aan omdat het heel iets anders is dan waarmee ik dagelijks bezig ben. Ik kan mezelf ontwikkelen tot een bredere kijk op de zorg en wil hiermee ook een bijdrage leveren aan de zorg. Mijn rol binnen de VAR is ondervoorzitter, samen met collega Sasha.

zulina

Zulina Angela

Ik werk sinds 2020 op de afdeling Sentebibu. Het VAR is voor mij een mooie uitdaging om een steentje bij te dragen aan het verbeteren van de zorg binnen Fundashon Mariadal. Mijn functie binnen de VAR is secretaris samen met Lenny.

dionne

Dionne Nicolaas

Ami ta Dionne Nicolaas. Ik ben sinds 2006 in dienst als Verpleegkundige. Vroeger heb ik onder andere bij de SEH en Ambulance gewerkt.
Sinds 2016 ben ik weer werkzaam op de algemene zorgafdeling Sentebibu. De patiënten staan altijd centraal, maar we blijven ons in de medische wereld ontwikkelen. Als algemeen VAR-lid wil ik de uitdaging aangaan en mijn bijdrage leveren om de zorg voor kwaliteit in alle sectoren tot stand te brengen en te optimaliseren. Want samen staan we sterk!

Download de flyer

VAR flyer